Applicatie- en mediaontwikkelaar

In het eerste half jaar van de opleiding krijg je een brede kennis van het ICT-vakgebied en leer je naast het maken van eenvoudige programma's ook de basis van software en netwerken. Daarna specialiseer jij je verder in applicatie- en mediaontwikkelaar. Om nieuwe programma's te ontwikkelen of bestaande aan te passen, leer je hoe je de behoefte van de klant kunt omzetten naar een gebruiksvriendelijk programma of website. Naast creativiteit is technische vakkennis erg belangrijk.

De opleiding bereidt jou optimaal voor op een functie als bijvoorbeeld programmeur of webdesigner (vormgever van websites) in het bedrijfsleven. De opleiding duurt drie jaar. Een deel daarvan bestaat uit stage: twintig weken in het tweede jaar en een groot deel van het derde jaar.

Vooropleidingseisen:
mbo-diploma niveau 3. Je hebt ook toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4. Ben je in het bezit van een havodiploma met wiskunde in je pakket, dan kun je de opleiding in drie jaar volgen. Je start dan in het tweede jaar en volgt een aangepast programma.